Editie 2015

Een programma vol plezier!

De Commissie Route heeft weer vier prachtige wandelafstanden samengesteld voor jong en oud, waar uit je kunt kiezen.


De starttijden

Hieronder vind je de indeling van de starttijden van alle wandelingen en de tijden waarop je je kunt aanmelden. Bij aanmelding ontvang je ook het unieke [Z]aan de Wandel t-shirt (dit t-shirt wordt dus niet opgestuurd):

15 km

10.30 uur en 10.35 uur, aanmelden vanaf 09.45 uur.

10 km

11.30 uur en 11.35 uur, aanmelden vanaf 10.45 uur.

5 km

12.30 uur, aanmelden vanaf 11.45 uur.

Activiteiten op de start- en finishlocatie en feestelijke afsluiting

Na de sportieve inspanning volgt er een feestelijke ontspanning met o.a. muziek op de start-finishlocatie. Uiteraard is er drinken en eten beschikbaar. Kom dus na je wandeling zeker nog even kijken en mee feesten!

Bereikbaarheid en parkeren

Het Topsportcentrum De Koog is gelegen aan de Wezelstraat 7 te Koog aan de Zaan. Omdat het beperkt mogelijk is om bij de start- en finishlocatie van het Topsportcentrum De Koog te parkeren, verzoeken wij de deelnemers zoveel mogelijk lopend, per fiets of per openbaar vervoer te komen.

Kom je met het openbaar vervoer?

Het Topsportcentrum ligt op loopafstand van het NS station Zaandijk Zaanse Schans. Ook met bus 69 van Connexxion is de start-finishlocatie goed te bereiken. Stopplaats is Zaandijk Zaanse Schans. Vervolgens de tunnel van Station Zaandijk nemen richting de Wezelstraat. Volg de routeaanwijzingen op naar de start/finish locatie.

Komt je per auto?

VANUIT RICHTING AMSTERDAM
Je volgt vanuit de Zeeburgertunnel de borden Zaandam en vanuit de Coentunnel de Coentunnelweg (A8). Je volgt de A8 en neemt de afslag Zaandijk-West (afslag 3). Na de afrit sla je rechtsaf en ter hoogte van het politiebureau (links van je) neem je de bocht naar rechts, richting Zaanse Schans. Bij de eerste stoplichten, 100 meter voor de spoorwegovergang, sla je weer rechtsaf. Nu bevindt je je op de Wezelstraat. Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars voor het parkeren en de route naar de start/finishlocatie van [Z]aan de Wandel.

VANUIT RICHTING HAARLEM
Je neemt de Velsertunnel en volgt de borden Zaanstad. Je rijdt langs de zwarte Markt en verder langs het Noordzeekanaal. Bij het pontveer van Buitenhuizen volg je de borden richting Zaanstad. Na de watertoren en de rotonde volg je de borden Koog aan de Zaan / Zaandijk. Op de T-splitsing ga je linksaf en rij je onder de A8 door. Ter hoogte van het politiebureau (links van je) neem je de bocht naar rechts, richting Zaanse Schans. Bij de eerste stoplichten, 100 meter voor de spoorwegovergang, sla je weer rechtsaf. Nu bevindt je je op de Wezelstraat. Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars voor het parkeren en de route naar de start/finishlocatie van [Z]aan de Wandel.

VANUIT RICHTING ALKMAAR
Je volgt de A9 tot de afslag Castricum en gaat richting Krommenie. Je volgt de weg door Wormerveer en in de bebouwde kom van Zaandijk ga je bij de eerste stoplichten rechtsaf. Na de spoorwegovergang, sla je gelijk linksaf. Nu bevindt je je op de Wezelstraat. Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars voor het parkeren en de route naar de start/finishlocatie van [Z]aan de Wandel.