Waar we het voor doen

Antoni van Leeuwenhoek

Stichting [Z]aan de Wandel ondersteunt vanaf de eerste editie in 2011 onderzoeksprojecten naar borstkanker door het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam (AVL).
Goede doelen - [Z]aan de Wandel

Tijdens de 7e editie van [Z]aan de Wandel op 10 september 2017 liepen 2.817 deelnemers een bedrag van € 70.000 bij elkaar. Een deel van deze opbrengst werd op 8 februari 2018 in de vorm van een cheque uitgereikt aan het onderzoeksteam van het AVL. 

De gift van [Z]aan de Wandel 2017 wordt door het AVL, volgens Sabine Linn, leidster van het AVL onderzoeksteam, besteed aan een verdere analyse van behandeling gericht tegen het HER2 eiwit. Sabine Linn: “In de volgende stap gaan de onderzoekers de interactie tussen tumorcellen en de omgeving van tumorcellen onderzoeken. Ook zal onder andere de aanwezigheid van immuuncellen worden geëvalueerd. De verwachting is dat de uitkomst van het onderzoek de nodige informatie oplevert over de rol van het immuunsysteem en langdurige response op de behandeling. Deze informatie draagt verder bij aan de kennis over het ‘gedrag’ van de tumoren en helpt doktoren verder in het kiezen van de meest optimale behandeling van patiënten.”

De cheque ter waarde van € 40.864,25 werd door Dick Dekker, voorzitter van Stichting [Z]aan de Wandel, overhandigd samen met Christell Bart (initiatiefneemster [Z]dW Club van 100) en Ank Dekker van DEKKERAUTOGROEP (één van de vele bedrijvensponsors) 

Voor meer informatie over preventie van, behandeling en onderzoek naar borstkanker door het AVL verwijzen wij graag naar de website: www.avl.nl/


V.l.n.r. Sabine Linn (AVL), Ank Dekker, Christell Bart, Dick Dekker, Gabe Sonke (AVL) en Tessa Steenbruggen (AVL).

Quote Prof. Dr. Sabine Linn, borstkankerspecialisat AVL:

“We zijn ontzettend dankbaar voor de enorme inzet en betrokkenheid van alle [Z]aan de Wandelaars! Meer onderzoek naar het gedrag van de tumor helpt ons bij het bepalen van de meest optimale behandeling voor de borstkankerpatiënt. 
De bijdrage van [Z]aan de Wandel helpt ons dit onderzoek mogelijk maken.”