Mijn verhaal

Lees hier de verhalen van de mensen waarvoor wij dit doen!

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 13.200 vrouwen en 100 mannen te horen dat ze borstkanker hebben. En dan is er maar één ding dat telt: beter worden! Hieronder lees je de verhalen van enkelen van deze mensen. Als Stichting [Z]aan de Wandel organiseren wij sinds 2011 jaarlijks een wandeltocht door Zaanstad en omstreken om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Van de editie van 2017 op 10 september willen we samen met jou een groot succes maken, en zo nog meer geld inzamelen voor borstkankeronderzoek! Doe je mee?

Patricia

"Denk niet: “Vreselijk, maar mij zal dit niet overkomen”. Ik ben er het levende bewijs van dat het echt iedereen kan overkomen! Ik had net mijn tweede rechtenstudie afgerond, was jong en stond in de startblokken om de wereld te veroveren. Toen was daar ineens die kink in de kabel."

Lees mijn verhaal

Monique en Peter

"Ik was nog nooit ziek geweest en wat ik echt moeilijk vond was het feit dat je niet alleen slecht nieuws krijgt, maar ook ineens zelf de brenger van slecht nieuws wordt. Ik moest mijn familie en vrienden gaan vertellen dat ik ernstig ziek was. Het feit dat ik ook de emoties van andere mensen erbij kreeg, vond ik erg ingrijpend."

Lees mijn verhaal

Cor

"Ik werd echter al na een paar dagen gebeld met de uitslag; het was helemaal mis. Ik weet nog goed dat ik met de telefoon in mijn handen stond, lijkwit werd en de grond onder mijn voeten voelde wegzakken. Ik was 33 jaar en onze eerste zoon was net negen maanden. Dit hadden we niet verwacht!"

Lees mijn verhaal