Praktische informatie deelnemers

Algemeen

De start- en finishlocatie is het Topsportcentrum De Koog aan de Wezelstraat 7 in Koog aan de Zaan. Volg voor aanmelding en het ophalen van je T-shirt de bordjes en aanwijzingen van de crew. De routes zijn afgestemd met de betrokken gemeente en met de politie. De organisatie is geheel in handen van Stichting [Z]aan de Wandel. Op 9 september is de [Z]aan de Wandel-crew actief: zo’n 150 vrijwilligers van de vijf Zaanse Rotary Clubs, Kooger Football Club KFC, Rabobank, NewBees en ZV De Zaan, herkenbaar aan hun roze T-shirt met CREW. Daarnaast zijn er tientallen beveiligers en verkeersregelaars aanwezig, herkenbaar aan hun veiligheidsvest. Wij verzoeken je de aanwijzingen van de vrijwilligers, beveiligers en verkeersregelaars steeds op te volgen om de dag plezierig en veilig te laten verlopen. Voor vragen tijdens de wandeling kun je de [Z]aan de Wandel-crew aanspreken. Alvast bedankt voor je medewerking!

Fotografie, verslaglegging, video en zaanradio

Tijdens het evenement worden er door [Z]aan de Wandel en persfotografen foto’s gemaakt. Ook wordt er gefilmd en worden er opnames gemaakt met een drone door I-MOR ( www.i-mor.nl ). De opnames zullen uitsluitend worden gebruikt voor uitingen van [Z]aan de Wandel, o.a. de website en perspublicaties. Eventueel wordt het beeldmateriaal waarop deelnemers te zien zijn gebruikt voor publicatiedoeleinden, o.a. posters en flyers. Hierop berust geen portretrecht. Zaanradio is uitgenodigd voor het maken van een reportage van [Z]aan de Wandel, mogelijk word je daarom aangesproken door een verslaggever. Deze reportage wordt op een later tijdstip uitgezonden. Verder verwijzen we naar ons privacy statement: https://www.zaandewandel.nl/privacy-statement/

In geval van nood

Tijdens het evenement is een team EHBO’ers aanwezig op de start/finishlocatie en de pitstops. Zij verlenen zo nodig eerste hulp. Wanneer er langs de route iets gebeurt, wees dan alert, verleen hulp waar nodig en bel indien nodig direct 112!
In geval van nood: bel het (nood)telefoonnummer van de organisatie:
- Louise Verra: 06 – 515 88 406
- Martijn Spapens: 06 - 542 07 046
- of anders: 112

Bereikbaarheid en parkeren

De start- en finishlocatie is het Topsportcentrum De Koog aan de Wezelstraat 7 in Koog aan de Zaan

Met de auto vanuit Amsterdam:
Volg de A10 en rijdt op A8 richting Beverwijk/Alkmaar/Zaanstad
Neem afslag 3, Zaandijk West
Onderaan de afslag rechtsaf richting Zaandijk-Rooswijk naar de Guisweg/S153
Na 220 meter rechtsaf richting Oud Rooswijk/Zaanse Schans Guisweg/S153
Na 400 meter rechtsaf richting Wezelstraat P+R Koog-Zaandijk
Volg hier de aanwijzingen van de crew op.

Met auto vanuit Noord Holland (Purmerend-Hoorn)
Vanaf de A7
Volg A8 richting Beverwijk/Alkmaar/Zaanstad
Neem afslag 3, Zaandijk West
Onderaan de afslag rechtsaf richting Zaandijk-Rooswijk naar de Guisweg/S153
Na 220 meter rechtsaf richting Oud Rooswijk/Zaanse Schans Guisweg/S153
Na 400 meter rechtsaf richting Wezelstraat P+R Koog-Zaandijk
Volg hier de aanwijzingen van de crew op

Met de auto vanaf Noord-Holland (Alkmaar)
Vanaf de A9
Volg de N8 richting Zaanstad-Amsterdam
Eerst in Krommenie op de N8 richting Zaanstad Zuid/Amsterdam
Volg ter hoogte van de Forbo de S152 richting Zaanse Schans/Wormerveer
Bij station Zaandijk Zaanse Schans rechtsaf over het spoor de S153 richting Zaandijk-Rooswijk
Na 50 meter linksaf richting Wezelstraat P+R Koog-Zaandijk
Volg hier de aanwijzingen van de crew op

Omdat het beperkt mogelijk is om bij de start- en finishlocatie op het Topsportcentrum De Koog te parkeren verzoeken wij de deelnemers zoveel mogelijk lopend, per fiets of per openbaar vervoer te komen. Dit jaar is de start/finish locatie op loopafstand van station Zaandijk/Zaanse Schans. Reist u met het openbaar vervoer naar de start- en finishlocatie plan dan vlak voor vertrek uw reis met de reisplanner van NS of 9292.nl Let op! Er zijn werkzaamheden langs het spoor gepland in het weekend van 8 en 9 september op het traject Uitgeest – Alkmaar. Dus vertrek tijdig in verband met alternatief busvervoer.
Bij aankomst op de Wezelstraat, volg dan de aanwijzingen van de crew op

Starttijden

Starttijd 25 km: 09.30 uur, aanmelden vanaf 08.30 uur
Starttijd 15 km: 10.30 uur, aanmelden vanaf 09.45 uur
Starttijd 10 km: 11.30 uur, aanmelden vanaf 10.45 uur
Starttijd 5 km: 12.30 uur, aanmelden vanaf 11.45 uur

Let op: in verband met de veiligheid van de deelnemers wordt er bij de start van de 15 en 10 kilometer wandeltocht gefaseerd gestart!

Aanmelding

Aanmelding particuliere deelnemers
Bij aankomst op het Topsportcentrum De Koog graag direct aanmelden bij de aanmeldkramen.
De crew van [Z]aan de Wandel staat gereed om u naar de juiste plek te wijzen.
De aanmeldkramen zijn te vinden in de hal van het Topsportcentrum en zijn ingedeeld op basis van achternaam.
Je ontvangt daar een [Z]aan de Wandel T-shirt, dat tevens je bewijs van deelname is.
Alleen als je dit T-shirt draagt, krijg je bij de pitstops gratis gezonde snacks uitgereikt.
Volg verder de aanwijzingen van de [Z]aan de Wandel-crew op!

Aanmelding Bedrijventeams
Er zijn twee mogelijkheden om jullie T-shirts op te halen:
1. Bedrijf haalt zelf de T-shirts op. Carebo geeft vanaf 4 september per mail aan jullie door wanneer de T-shirts gereed zijn. Een vertegenwoordiger van jullie bedrijf kan vervolgens al jullie T-shirts ophalen bij Carebo, Industrieweg 61, Wormerveer. Jullie delen zelf de T-shirts uit aan jullie deelnemers; zij hoeven zich op 9 september dan niet meer te melden bij de aanmeldkramen op het Topsportcentrum De Koog.
2. Je kunt de T-shirts ook door jullie deelnemers zelf op laten halen bij de aanmeldkraam Bedrijventeams op de start-finishlocatie van het Topsportcentrum De Koog, tenzij een andere locatie is afgesproken met de contactpersoon van jullie bedrijf.
Alleen als je dit T-shirt draagt, krijg je bij de pitstops gratis gezonde snacks uitgereikt.
Volg verder de aanwijzingen van de [Z]aan de Wandel-crew op!

Het is voor Bedrijventeams mogelijk vooraf consumptiebonnen te bestellen a 1,50 euro per stuk. Je kunt je bestelling doorgeven via info@zaandewandel.nl. Facturatie vindt separaat plaats. De consumptiebonnen liggen dan voor jullie klaar bij de aanmeldkraam Bedrijventeams tenzij anders is afgesproken.

Aanmelden Rabobank / De Club van 100 / De Vrienden van [Z]aan de Wandel
Bij aankomst op het Topsportcentrum De Koog verzoeken wij de deelnemers via de Rabobank zich te melden bij de kraam van de Rabobank op de start/finishlocatie. De deelnemers namens de Vrienden van [Z]aan de Wandel kunnen zich melden bij de auto van de VvZdW op de start/finishlocatie, een Volkswagen Passat met kenteken ND-014-K. De Club van 100 leden kunnen zich aanmelden bij de kraam van de Bedrijventeams. De crew van [Z]aan de Wandel helpt je graag je naar de juiste plek te verwijzen. Je ontvangt daar een [Z]aan de Wandel t-shirt, dat tevens je bewijs van deelname is. Alleen als je dit T-shirt draagt, krijg je bij de pitstops gratis gezonde snacks uitgereikt. Volg verder de aanwijzingen van de [Z]aan de Wandel-crew op!

[Z]aan de wandel APP

CCare ICT is de trotse maker van de [Z]aan de Wandel App. De App kan je mooi gebruiken op zondag 9 september aanstaande. De App is geschikt voor Android en Apple toestellen. Je kan de App downloaden en installeren via de APP store of Google play, category Health & Fitness,

Route en pitstops

De routebeschrijvingen staan op de website www.zaandewandel.nl. Deze routes kun je inlezen in je navigatie en gps. Ook kun je ze uitdraaien voor onderweg. Langs de hele route zijn verkeerbegeleiders en -regelaars aanwezig om aanwijzingen te geven en de wandeling veilig te laten verlopen. Er zijn, afhankelijk van de te lopen afstand, 1, 2 of 3 pitstops waar je (zolang de voorraad strekt!) gezonde snacks krijgt uitgereikt. Op elke pitstop zijn toiletten aanwezig. Op de pitstops is ook muziek.

Let op: de pitstops zijn vanwege de afgegeven vergunning verplicht op een bepaalde tijd te sluiten. Dit betekent dat de pitstops sluiten om:
10, 15 en 25 km: Boerderij J. Rutte, Westerwindpad 102 Zaandam: sluit om 14.15 uur
15 en 25 km: Bouwlocatie Van Braam-Minnesma, Nauernasche Vaartdijk 50 Westzaan: sluit om 14.30 uur
5 km : Voetpad langs Mallegatsloot bij gemaal Westerkoog: sluit om 14.00 uur

25 km-wandelaars (starttijd: 09.30 uur)
Na de Warming Up door Patricia van Deudekom van de Club in Assendelft wordt het startschot van deze tocht gegeven door de Vrienden van [Z]aan de Wandel, Jeffrey Noom en Tony de Jong. Op deze route zijn¬ twee pitstops: 1) na 8 km aan het eind van het Westerwindpad ter hoogte van de oude vuilnisbelt van Zaandam bij de boerderij van de familie J.Rutte en 2) na 15 km op de Nauernasche Vaartdijk na het passeren van het natuurreservaat De Reef bij de bouwlocatie van Van Braam-Minnema. Op de pitstop bij de boerderij van de familie J. Rutte word je warm onthaald door het Ontroerend Goed koor uit Wormerveer. Bij de tweede pitstop in Westzaan zorgt After Noon voor muziek met geluid van H-sound. Vertrokken wordt vanaf het Topsportcentrum De Koog. Er wordt een prachtige route gewandeld op grotendeels recreatieve paden rondom de Polder Westzaan, een Europees beschermd Natura 2000-gebied en op een natuurpad langs de rand van het Guisveld van Wormerveer naar Rooswijk. Het eerste deel van de route na de start gaat door een groenstrook van de wijk Westerkoog, waarna koers wordt gezet naar de molen de Schoolmeester bij Westzaan. Vervolgens wordt weer terug gewandeld naar de wijk Westerkoog om het gehele Westerwindpad af te lopen richting de Westzanerdijk. Hier krijgt men een goed beeld van de natuur in het Westzijderveld. Eerst uitgestrekte rietmoerassen waar de Kiekendief en de Roerdomp broeden, maar ten zuiden van de hoogspanningsleiding een open weidevogelgebied, dat bekend staat om de hoge dichtheden van Grutto’s. De eerste pitstop is bij de boerderij van de familie J. Rutte. Zij beheren dit weidevogelgebied in het Westzijderveld op een extensieve wijze volgens de biologisch-dynamische landbouwmethode. Na het Westerwindpad wordt gewandeld over de Westzanerdijk/Overtoom richting Nauerna. De Westzanerdijk/Overtoom is een oude IJ-dijk met aan de zuidkant voormalige IJ-polders zoals de Westzanerpolder (nu bedrijventerrein Hoogtij) en aan de noordkant het oude land van de Polder Westzaan. Voorbij het Zuideinde van Westzaan is een oude doorbraak zichtbaar uit de tijd dat deze dijk nog een zeekerende dijk was. Net voor de Schermersluis in Nauerna wordt afgeslagen om te wandelen op de Nauernasche Vaartdijk richting Westzaan Noord langs het natuurreservaat De Reef. Vroeger was dit gebied grotendeels van Vogelbescherming Nederland, maar nu wordt het beheerd door Staatsbosbeheer. Even voorbij de sluis over de Weelsloot is de tweede pitstop. De woonwijken hier zijn verrezen op de oude fabrieksterreinen van Molenaars Kindermeel en Papierwarenfabriek De Jong. Direct na de rotonde van de Provincialeweg wordt een natuurpad gevolgd, deels op vlonders, door een rietmoeras, dat Euverenweg heet. Aan het einde van dit pad loopt men dan onderlangs door de berm van de A8-Coentunnelweg naar de Middel. De Middel wordt afgelopen richting Wormerveer. Dan volgt een stukje langs de Provinciale weg/Esdoornlaan naar de ingang van het tunneltje bij station Wormerveer. Hier wordt onder het spoor gewandeld naar het voetbalveld van Saenden om dan het natuurwandelpad te volgen langs de oostkant van het Guisveld richting Rooswijk. Het tweede deel van dit pad is het oude tracé van het Herderskindpad naar de voormalige molen Herderskind. Nadat besloten is het Guisveld niet te bestemmen als bouwlocatie is het gebied grotendeels in handen gekomen van Staatsbosbeheer die het nu beheert. Via de wijk Rooswijk komt men weer op de start/finishlocatie.

15 km-wandelaars (starttijd: 10.30 uur)
Na de Warming Up door Patricia van Deudekom van de Club in Assendelft wordt het startschot van deze tocht gegeven door Burgemeester Hamming van Zaanstad. Op deze route zijn¬ twee pitstops: 1) na 5,3 km aan het eind van het Westerwindpad ter hoogte van de oude vuilnisbelt van Zaandam bij de boerderij van de familie J.Rutte en 2) na 12,3 km en op de Nauernasche Vaartdijk na het passeren van het natuurreservaat De Reef bij de bouwlocatie van Van Braam-Minnema. Op de pitstop bij de boerderij van de familie J. Rutte word je warm onthaald door het Onroerend Goed koor uit Wormerveer. Bij de tweede pitstop zorgt AfterNoon voor de muziek met geluid van H-sound. Vertrokken wordt vanaf het Topsportcentrum De Koog. Er wordt een prachtige route gewandeld op grotendeels recreatieve paden rondom de Polder Westzaan, een Europees beschermd Natura 2000-gebied. Na de start gaat het eerste deel van de route door de wijk Westerkoog om zo snel mogelijk op het Westenwindpad te komen. Dit pad loopt langs de wijken Westerkoog en Westerwatering naar de Westzanerdijk. Hier krijgt men een goed beeld van de natuur in het Westzijderveld. Eerst uitgestrekte rietmoerassen waar de Kiekendief en de Roerdomp in broeden, maar ten zuiden van de hoogspanningsleiding een open weidevogelgebied, dat bekend staat om de hoge dichtheden van Grutto’s. De eerste pitstop is bij de boerderij van de familie J. Rutte. Zij beheren dit weidevogelgebied in het Westzijderveld op een extensieve wijze volgens de biologisch-dynamische landbouwmethode. Na het Westerwindpad wordt gewandeld over de Westzanerdijk/Overtoom richting Nauerna. Hier wordt gewandeld over een oude IJ-dijk met aan de zuidkant voormalige IJ-polders zoals de Westzanerpolder (nu bedrijventerrein Hoogtij) en aan de noordkant het oude land van de Polder Westzaan. Voorbij het Zuideinde van Westzaan is een oude doorbraak zichtbaar uit de tijd dat deze dijk nog een zeekerende dijk was. Net voor de Schermersluis in Nauerna wordt afgeslagen om te wandelen op de Nauernasche Vaartdijk richting Westzaan Noord langs het natuurreservaat De Reef. Vroeger was dit gebied grotendeels van Vogelbescherming Nederland, maar nu wordt het beheerd door Staatsbosbeheer. Even voorbij de sluis over de Weelsloot is de tweede pitstop. De woonwijken hier zijn verrezen op de oude fabrieksterreinen van Molenaars Kindermeel en Papierwarenfabriek De Jong. Direct na de rotonde van de Provincialeweg wordt gewandeld richting Koog aan de Zaan. Onderweg wordt op het Guispad de papiermolen De Schoolmeester gepasseerd. Dit is de enige nog op windkracht werkende papiermolen ter wereld. Op de Guisweg uitgekomen wordt koers gezet naar de start/finishlocatie.

10 km-wandelaars (starttijd: 11.30 uur)
Na de Warming Up door Patricia van Deudekom van de Club in Assendelft wordt het startschot van deze tocht gegeven door Bibian Mentel. Op deze tocht is een pitstop aan het eind van het Westerwindpad ter hoogte van de oude vuilnisbelt van Zaandam bij de boerderij van de familie J. Rutte na 5,3 km. Op de pitstop bij de boerderij van de familie J. Rutte word je warm onthaald door het Ontroerend Goed koor uit Wormerveer. Vertrokken wordt vanaf het Topsportcentrum De Koog. Er wordt een prachtige route gewandeld op grotendeels het Westerwindpad langs de wijken Westerkoog en Westerwatering en langs de Houtveldweg in Zaandam om via de groenstrook van de wijk Westerkoog bij station Koog aan de Zaan weer bij de start/finishlocatie uit te komen. Na de start gaat het eerste deel van de route door de wijk Westerkoog om zo snel mogelijk op het Westerwindpad te komen. Dit pad loopt langs de wijken Westerkoog en Westerwatering naar het zuiden richting de Westzanerdijk. Hier krijgt men een goed beeld van de natuur in het Westzijderveld. Eerst uitgestrekte rietmoerassen, waar de Kiekendief en de Roerdomp in broeden, maar ten zuiden van de hoogspanningsleiding een open weidevogelgebied, dat bekend staat om de hoge dichtheden van Grutto’s. De pitstop is bij de boerderij van de familie J. Rutte. Zij beheren dit weidevogelgebied in het Westzijderveld op een extensieve wijze volgens de biologisch-dynamische landbouwmethode. Na het Westerwindpad wordt een kort stukje gewandeld over de Westzanerdijk richting Zaandam om tegenover het station Zaandam op de Houtveldweg uit te komen. Hier krijgt men een goed beeld van de realisatie van het project Inverdan met het nieuwe stadhuis en de nieuwe hotels in Zaanse stijl. De gehele Houtveldweg wordt afgelopen tot voorbij de hoogspanningsleiding. Onderweg is nog de molen “De Held Jozua” te zien. Dit is een paltrokzaagmolen, die nog op de oorspronkelijke locatie staat. Onderweg krijgt men een goed beeld van de verschillende bouwfasen van de wijk Westerwatering uit de 80-er jaren van de vorige eeuw. Langs de Houtveldweg is een laanbeplanting aangebracht van iepen, die niet gevoelig zijn voor de gevreesde iepenziekte. Na het passeren van de Mallegatsloot is men in de wijk Westerkoog aangekomen. Hier is een wandelpad op een ringdijkje aangebracht. Dit wordt gevolgd richting het station Koog aan de Zaan (vroeger Bloemwijk geheten). Tot slot wordt noordwaarts gelopen richting de start/finishlocatie. Onderweg staat nog langs het wandelpad de oude boerderij van boer Kraaij die vroeger boerde op de landerijen, die nu woonwijk zijn geworden. De namen van de straten herinneren nog aan oude perceelsnamen. Via de Wezelstraat wordt de start/finishlocatie bereikt.

5 km-wandelaars (starttijd: 12.30 uur)
Na de Warming Up door Patricia van Deudekom van de Club in Assendelft wordt het startschot van deze tocht gegeven door Thijmen den Breejen, 10 jaar oud. Op deze route is een pitstop na 2,8 km met een warm onthaal voor de kinderen door Clown Coco Chrystal. Vertrokken wordt vanaf het Topsportcentrum De Koog richting de wijk Westerkoog door de Wezelstraat te volgen tot de ringweg Glazenmaker wordt bereikt. De route gaat verder door de wijk Westerkoog richting het Total-benzinestation over de trottoirs van de Glazenmaker. Bij het benzinestation aangekomen wordt de toegangsweg van de wijk overgestoken om de ringweg De Wildeman te volgen. Bij de zijstraat Westerzoom wordt koers gezet naar het Westerwindpad, dat aan de rand van het wijkpark ligt. Op het Westerwindpad wordt richting het zuiden naar de Mallegatsloot gewandeld. Het veld aan de westkant van het Westerwindpad heet het Westzijderveld en is een deelgebied van de Polder Westzaan. Deze hele polder is Europees beschermd Natura-2000 natuurgebied. Langs het Westerwindpad liggen hier rietmoerassen waar de Kiekendief en de Roerdomp in broeden en de Noorse woelmuis voorkomt. Bij de Mallegatsloot aangekomen wordt het dijkje langs de Mallegatsloot gevolgd richting het spoor. Bij het gemaal, dat de wijk Westerkoog drooghoudt, is een kleine pitstop ingericht waar voor een verfrissing wordt gezorgd. De ringdijk om de wijk wordt verder gevolgd richting het station Koog aan de Zaan (vroeger Bloemwijk geheten). Tot slot wordt noordwaarts gelopen richting de start/finishlocatie. Onderweg staat langs het pad nog de oude boerderij van boer Kraaij, die vroeger boerde op de landerijen, die nu woonwijk zijn geworden. De namen van de straten herinneren nog aan oude perceelsnamen. Via de Wezelstraat wordt de start/finishlocatie bereikt.

Iedere deelnemer ontvangt een fleurige attentie van Floricultura, ter herinnering aan zijn/haar deelname aan deze achtste editie van [Z]aan de Wandel!

[Z]aan de wandel armband

De [Z]aan de Wandel armband is een blijvende herinnering aan een unieke wandeltocht. De armband is te koop op 9 september bij [Z]aan de Wandel voor € 19,95. Alvast reserveren? Stuur dan een mail naar info@zaandewandel.nl of stuur een pb. De opbrengst is bestemd voor de goede doelen van [Z]aan de Wandel. Mede mogelijk gemaakt door en met heel veel dank aan Krista Lust. (www.kristalust.nl/gedenksieraden) De armband kan per pin of contant worden afgerekend.

Activiteiten op straat- en finischlocatie en feestelijke afsluiting

Op de start- en finishlocatie is uiteraard van alles te doen en te beleven. Op het grote podium zal zanger Marcel Kramer (www.marcelkramer.nl) de dag presenteren. Van iedere start maken we uiteraard een feestje. Tijdens de start kun je genieten van de muziek van Marcel Kramer. De warming up wordt verzorgd door Patricia van Deudekom van de Club in Assendelft. Tussen 12.45 uur en 15.00 uur verwachten we alle deelnemers terug op het Topsportcentrum De Koog. Het eindfeest wordt verzorgd door de soul, funk en discoband Dr. Groove met geluid van Jeroen Booij. Zij laten alle [Z]aan de Wandelaars tijdens het eindfeest swingen. Daar sluiten we met elkaar de dag op een gezellige manier af met onder andere een muzikale grande finale! Kom dus na je wandeling zeker nog even kijken en mee feesten!

Wat is er te eten/drinken?

Onder andere het volgende:
- Slijterij/wijnhandel Vonk verzorgt frisdrank (1 consumptiebon) wijn en bier (beiden 2 consumptiebonnen). U kunt drankjes kopen met consumptiebonnen van 1,50 euro per stuk. De gehele winst van de drankverkoop komt ten goede aan onze goede doelen. Naast contante betaling is er ook de mogelijkheid de consumptiebonnen via pin te betalen.
- Tijdens deze achtste editie van [Z]aan de Wandel trakteert Bonbon Atelier Limmen de deelnemers op een heerlijk [Z]aan de Wandel chocolaatje. Smaakt het naar meer? Bij de kraam van Bonbon Atelier Limmen op de start/finishlocatie is diverse chocolade te verkrijgen. Zo zijn er zakjes herfstchocolade, slagroomtruffels, chocolade voetjes en luxe doosjes exclusieve bonbons in het assortiment (prijzen vanaf EUR 1,50 tot EUR 20,00). Een deel van de opbrengsten hiervan komt ten goede aan onze goede doelen. Naast het doen van een contante betaling is er ook de mogelijkheid tot pinnen bij Bonbon Atelier Limmen.
- Trek gekregen? Astrid van der Meer van Eat and Meet Foodtruck gaat voor alle hongerige deelnemers heerlijke snacks maken. Je kunt kiezen uit een overheerlijke runderburger op een brioche bol, een vegaburger (quinoa) of een bietentaartje (vega met nootjes en geitenkaas). Prijzen vanaf Euro 5,00. Naast het doen van een contante betaling is er ook de mogelijkheid tot pinnen. Astrid heeft hulp van de MVO KED-kanjers (via KokenEtenDaten) die reuze zin hebben om te helpen bij het bereiden en het uitserveren van alle lekkernijen in de Foodtruck. Maar liefst 25% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de bankrekening van [Z]aan de Wandel.

Wat is er te doen op Topsportcentrum De Koog?

Onder andere het volgende:
- De hele middag is er muziek! Geniet van de muziek verzorgd door Marcel Kramer en de soul-, funk-, en discoband Dr. Groove ( www.drgroove.nl ) met geluid van Jeroen Booij!
- Vriendenloterij aanwezig op start/finishlocatie KFC start loterij en steunt strijd tegen borstkanker. Voetbalvereniging KFC start een bijzondere actie onder haar aanhang om geld op te halen voor de nodige werkzaamheden bij de Groote Koogsche en tevens om [Z]aan de Wandel een financiële injectie te geven. Op 18 september kan iedereen die KFC een warm hart toedraagt ’s avonds een telefoontje verwachten. Het verzoek zal zijn om mee te doen aan de Vriendenloterij. Met de opbrengst wordt onder meer de kantine verbouwd, maar van ieder verkocht lot gaat tevens 10 euro naar [Z]aan de Wandel. KFC hoopt op deze manier zeker 5.000 euro aan dit evenement te kunnen schenken. [Z]aan de Wandel en KFC zijn al jaren een uniek team in de strijd tegen borstkanker. KFC, [Z]aan de Wandel en de Vriendenloterij, een team dat dromen uit laat komen. Join that team!!!

Gun jij je [Z]aan de wandel t-shirt een tweede leven?

Voor veel van onze [Z]aan de Wandelaars is het ZdW t-shirt een echt collectes item geworden. Daar zijn we uiteraard heel trots op. Gun jij je t-shirt liever een tweede leven? Lever deze dan in bij de daarvoor bestemde container bij het verlaten van de start/finishlocatie. In samenspraak met Carebo zorgt de organisatie voor een goede bestemming.

Rond 17.00 uur is het evenement ten einde.

Wij wensen je een sportieve en gezellige [Z]aan de Wandeldag toe!

Bestuur Stichting [Z]aan de Wandel