Editie 2016

[Z]aan de Wandel 2016 staat in de startblokken Samen strijden tegen borstkanker!


In 2017 gaan we weer [Z]aan de Wandel

Wil je nog meedoen met [Z]aan de Wandel 2016 op 4 september? Inschrijven kan nog ter plaatse! In 2017 zal [Z]aan de Wandel wederom plaatsvinden. Wij kijken er nu al weer naar uit om daarvan een onvergetelijk feest te maken... Alle informatie over deze zevende editie zullen we t.z.t. op deze site en via Facebook en Twitter bekend maken.

Een programma vol plezier!

De zesde editie van [Z]aan de Wandel vindt plaats op zondag 4 september. De start- en finishlocatie is het nieuwe sportpark De Omzoom in Assendelft. Dit jaar gaan de opbrengsten wederom naar ZMC/Esperanz én onderzoek naar borstkanker van het Antoni van Leeuwenhoek. 

De starttijden
Hieronder vind je de starttijden van alle wandelingen en de tijden waarop je je kunt aanmelden. Bij aanmelding ontvang je ook je speciale [Z]aan de Wandel t-shirt (dit t-shirt wordt dus niet opgestuurd):
- Starttijd 25 km: 09.30 uur, aanmelden vanaf 08.30 uur.
- Starttijd 15 km: 10.30 uur, aanmelden vanaf 09.45 uur.
- Starttijd 10 km: 11.30 uur, aanmelden vanaf 10.45 uur.
- Starttijd 5 km: 12.30 uur, aanmelden vanaf 11.45 uur.

Activiteiten op de start- en finishlocatie en feestelijke afsluiting
Op de start- en finishlocatie is uiteraard van alles te doen en te beleven. Op het grote podium zal zanger Marcel Kramer ( www.marcelkramer.nl ) de dag presenteren. Van iedere start maken we uiteraard een feestje. Tijdens de start kun je genieten van de steeldrum en zang van Mr. Steel ( www.mrsteel.nl ). De warming up wordt verzorgd door Truus van Duijn en haar leerlingen van Dansstudio2 ( http://dansstudio2.com )! Tussen 13.00 uur en 15.00 uur verwachten we alle deelnemers terug op sportpark de Omzoom. Daar sluiten we met elkaar de dag op een gezellige manier af. Geniet van en dans op de beats en zang van Mr. Steel ( www.mrsteel.nl ) en de soul-, funk-, en discoband Dr. Groove ( www.drgroove.nl ). Uiteraard is er eten en drinken verkrijgbaar. Kom dus na je wandeling zeker nog even kijken en meefeesten!

Bereikbaarheid en parkeren
De start- en finishlocatie is sportpark De Omzoom in Assendelft. Dit sportpark is goed bereikbaar met de fiets, eigen vervoer en het openbaar vervoer.

- Met de auto vanuit Amsterdam: Ring A10, richting Zaanstad Volg vervolgens de ring A8. Neem afrit 4: Zaanstad-Assendelft Neem op de rotonde de tweede afslag en rijd dan alsmaar rechtdoor. Op de rotonde rechtdoor, aan het einde van deze weg rijd je het terrein van De Omzoom op. Volg hier de aanwijzingen van de crew op.

- Met de auto vanuit Noord Holland: A8 richting Amsterdam Neem afrit 4: Zaanstad-Assendelft Neem op de rotonde de tweede afslag en rijd dan alsmaar rechtdoor. Op de rotonde rechtdoor, aan het einde van deze weg rijd je het terrein van De Omzoom op. Volg hier de aanwijzingen van de crew op.

Omdat het beperkt mogelijk is om bij de start- en finishlocatie op de Omzoom te parkeren, verzoeken wij de deelnemers zoveel mogelijk lopend, per fiets of per openbaar vervoer te komen.

Kom je met het openbaar vervoer? Vanuit diverse richtingen stoppen elk uur verschillende treinen op station Assendelft. Daar staat de speciale touringcar van Hellingman voor je klaar om je van en naar De Omzoom te brengen. Deze touringcar rijdt op en neer vanaf 08.30 uur t/m 17.00 uur. Je vindt de touringcar aan de achterzijde van het station, uitgang ‘Assendelft’. Dit vervoer is volledig gesponsord door touringcarbedrijf Hellingman Zaandam.

Voor ieder wat wils

Er zijn vier mogelijke afstanden waaruit je kunt kiezen:
5 km – inschrijfgeld bedraagt €7,50. 
10 km – inschrijfgeld bedraagt €10,-.
15 km – inschrijfgeld bedraagt €12,50. 
25 km – inschrijfgeld bedraagt €15,-.

Als deelnemer krijg je een T-shirt cadeau met het [Z]aan de Wandel-logo erop. Onderweg zijn er ‘pitstops’ waar wij onze deelnemers eten en drinken aanbieden. Let op: al het eten en drinken is gesponsord! Het kan dus zo zijn dat de voorraad beperkt is. Het eten en drinken is een extraatje dat je als [Z]aan de Wandelaar krijgt, het is echter geen recht! 

Routebeschrijvingen
De routebeschrijvingen staan op de website www.zaandewandel.nl. Deze routes kun je inlezen in je navigatie en gps. Ook kun je ze uitdraaien voor onderweg. Langs de hele route zijn verkeerbegeleiders en -regelaars aanwezig om aanwijzingen te geven en de wandeling veilig te laten verlopen. Er zijn, afhankelijk van de te lopen afstand, 1, 2 of 3 pitstops (niet op de 5 km) waar je (zolang de voorraad strekt!) gezonde snacks krijgt uitgereikt. Op elke pitstop zijn toiletten aanwezig. Op de pitstops is ook muziek.

Let op: de pitstops zijn vanwege de afgegeven vergunning verplicht op een bepaalde tijd te sluiten. Dit betekent dat de pitstops sluiten om:
Rosariumplein: sluit om 12.45 uur

De Stierop: sluit om 11.30 uur

Het Fort bij Krommeniedijk: sluit om 13.30 uur

25 km-wandelaars (starttijd: 09.30 uur)
Op deze route zijn drie pitstops: Rosariumplein op 3,6 km, De Stierop op 8,7 km en het Fort bij Krommeniedijk op 13,8 km. Op pitstop 1 kun je genieten van muziek van de Zaanse Parelvissers ( www.dezaanseparelvissers.nl ) en op pitstop 3 word je warm onthaald door de drie zangeressen van Afternoon ( www.after-noon.nl ). Het startschot van deze tocht wordt gegeven door Cor Nieuwboer, een van de gezichten van de campagne van [Z]aan de Wandel dit jaar.

15 km-wandelaars (starttijd: 10.30 uur)
Op deze route zijn twee pitstops: Rosariumplein op 3,6 km en het Fort bij Krommeniedijk op 8,2 km. Op pitstop 1 kun je genieten van muziek van de Zaanse Parelvissers ( www.dezaanseparelvissers.nl ) en op pitstop 3 word je warm onthaald door de drie zangeressen van Afternoon ( www.after-noon.nl ). Het startschot van deze wandeling wordt gelost door Patricia Gomes, een van de gezichten van de campagne van [Z]aan de Wandel dit jaar.

10 km-wandelaars (starttijd: 11.30 uur)
Op deze tocht is een pitstop op het Rosariumplein op 3,6 km en het Fort bij Krommeniedijk op 5,4 km. Op pitstop 1 kun je genieten van muziek van de Zaanse Parelvissers (www.dezaanseparelvissers.nl ) en op pitstop 3 word je warm onthaald door de drie zangeressen van Afternoon ( www.after-noon.nl ). Mevrouw Anna Derksen, mammacare verpleegkundige bij het Zaans Medisch Centrum en zelf borstkankerpatiënt, geeft het startschot van deze wandeling.

5 km-wandelaars (starttijd: 12.30 uur)
Op deze route is geen pitstop. Het startschot wordt gegeven door mevrouw Zoodsma, lid van de Raad van Bestuur van het Zaans Medisch Centrum. De exacte route kun je vinden op ( https://www.zaandewandel.nl/editie-2016/ ). Voor de kinderen is er een kleine speurtocht. Het formulier daarvan kunnen zij na afloop ingevuld inleveren bij de kraam van Bonbonatelier Limmen; ze krijgen dan een heerlijke chocolade traktatie!

Tevens is er nog een extra locatie waar onze wandelaars muzikaal onthaald worden; in winkelcentrum De Saen zal slagwerkgroep Crescendo ( http://www.crescendo-assendelft.nl/ ) de sfeer verhogen.

Alle deelnemers wacht een feestelijke intocht! Ook krijgt iedere deelnemer een fleurige attentie van Floricultura uitgereikt, ter herinnering aan zijn/haar deelname aan deze zesde editie van [Z]aan de Wandel!