Editie 2018

[Z]aan de Wandel 2018 staat in de startblokken Samen strijden tegen borstkanker!


9 september is de dag!

De achtste editie van [Z]aan de Wandel vindt plaats op zondag 9 september. De start- en finishlocatie is het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan.

Waar doen we het voor?
Dit jaar komen de opbrengsten ten goede aan het inloophuis Centrum voor Leven met Kanker Zaanstreek | Anna's huis én borstkankeronderzoek door het Antoni van Leeuwenhoek.

Tijdens de zeven voorgaande edities is een bedrag van Euro 411.000 bij elkaar gewandeld voor de goede doelen van [Z]aan de Wandel. Help jij mee om dit jaar de magische grens van een half miljoen te doorbreken? Kom in beweging en schrijf je samen met familie, vrienden en/of collega’s in voor de editie van 2018!

Een programma vol plezier!

De Commissie Route heeft weer vier prachtige wandelafstanden samengesteld voor jong en oud, waar uit je kunt kiezen.


De starttijden
Hieronder vind je de indeling van de starttijden van alle wandelingen en de tijden waarop je je kunt aanmelden. Bij aanmelding ontvang je ook het unieke [Z]aan de Wandel t-shirt (dit t-shirt wordt dus niet opgestuurd):

- Starttijd 25 km: 09.30 uur, aanmelden vanaf 08.30 uur. Bekijk de route

- Starttijd 15 km: 10.30 uur en 10.35 uur, aanmelden vanaf 09.45 uur. Bekijk de route

- Starttijd 10 km: 11.30 uur en 11.35 uur, aanmelden vanaf 10.45 uur. Bekijk de route

- Starttijd 5 km: 12.30 uur, aanmelden vanaf 11.45 uur. Bekijk de route


Activiteiten op de start- en finishlocatie en feestelijke afsluiting
Na de sportieve inspanning volgt er een feestelijke ontspanning met o.a. muziek op de start-finishlocatie. Uiteraard is er drinken en eten beschikbaar. Kom dus na je wandeling zeker nog even kijken en mee feesten!


Bereikbaarheid en parkeren
Het Topsportcentrum De Koog is gelegen aan de Wezelstraat 7 te Koog aan de Zaan. Omdat het beperkt mogelijk is om bij de start- en finishlocatie van het Topsportcentrum De Koog te parkeren, verzoeken wij de deelnemers zoveel mogelijk lopend, per fiets of per openbaar vervoer te komen.

Kom je met het openbaar vervoer?

Het Topsportcentrum ligt op loopafstand van het NS station Zaandijk Zaanse Schans. Ook met bus 69 van Connexxion is de start-finishlocatie goed te bereiken. Stopplaats is Zaandijk Zaanse Schans. Vervolgens de tunnel van Station Zaandijk nemen richting de Wezelstraat. Volg de routeaanwijzingen op naar de start/finish locatie.

Komt je per auto?

VANUIT RICHTING AMSTERDAM
Je volgt vanuit de Zeeburgertunnel de borden Zaandam en vanuit de Coentunnel de Coentunnelweg (A8). Je volgt de A8 en neemt de afslag Zaandijk-West (afslag 3). Na de afrit sla je rechtsaf en ter hoogte van het politiebureau (links van je) neem je de bocht naar rechts, richting Zaanse Schans. Bij de eerste stoplichten, 100 meter voor de spoorwegovergang, sla je weer rechtsaf. Nu bevindt je je op de Wezelstraat. Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars voor het parkeren en de route naar de start/finishlocatie van [Z]aan de Wandel.

VANUIT RICHTING PURMEREND-HOORN
Je volgt de A7 tot de afslag Zaandijk. Na de afrit sla je rechtsaf en vervolgens rij je steeds rechtdoor. Je passeert de Zaanse Schans en de brug over de Zaan. Na de stoplichten en de spoorwegovergang, sla je gelijk linksaf. Nu bevindt je je op de Wezelstraat. Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars voor het parkeren en de route naar de start/finishlocatie van [Z]aan de Wandel.

VANUIT RICHTING HAARLEM
Je neemt de Velsertunnel en volgt de borden Zaanstad. Je rijdt langs de zwarte Markt en verder langs het Noordzeekanaal. Bij het pontveer van Buitenhuizen volg je de borden richting Zaanstad. Na de watertoren en de rotonde volg je de borden Koog aan de Zaan / Zaandijk. Op de T-splitsing ga je linksaf en rij je onder de A8 door. Ter hoogte van het politiebureau (links van je) neem je de bocht naar rechts, richting Zaanse Schans. Bij de eerste stoplichten, 100 meter voor de spoorwegovergang, sla je weer rechtsaf. Nu bevindt je je op de Wezelstraat. Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars voor het parkeren en de route naar de start/finishlocatie van [Z]aan de Wandel.

VANUIT RICHTING ALKMAAR
Je volgt de A9 tot de afslag Castricum en gaat richting Krommenie. Je volgt de weg door Wormerveer en in de bebouwde kom van Zaandijk ga je bij de eerste stoplichten rechtsaf. Na de spoorwegovergang, sla je gelijk linksaf. Nu bevindt je je op de Wezelstraat. Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars voor het parkeren en de route naar de start/finishlocatie van [Z]aan de Wandel.

Voor ieder wat wils

Er zijn vier mogelijke afstanden waaruit je kunt kiezen:

5 km – inschrijfgeld bedraagt €7,50. 
10 km – inschrijfgeld bedraagt €10,-.
15 km – inschrijfgeld bedraagt €12,50. 
25 km – inschrijfgeld bedraagt €15,-.

Als deelnemer krijg je een T-shirt cadeau met het [Z]aan de Wandel-logo erop. Onderweg zijn er ‘pitstops’ waar wij onze deelnemers eten en drinken aanbieden. Let op: al het eten en drinken is gesponsord! Het kan dus zo zijn dat de voorraad beperkt is. Het eten en drinken is een extraatje dat je als [Z]aan de Wandelaar krijgt, het is echter geen recht!


Routebeschrijvingen
De routebeschrijvingen staan op de website www.zaandewandel.nl. Deze routes kun je inlezen in je navigatie en gps. Ook kun je ze uitdraaien voor onderweg. Langs de hele route zijn verkeerbegeleiders en -regelaars aanwezig om aanwijzingen te geven en de wandeling veilig te laten verlopen. Er zijn, afhankelijk van de te lopen afstand, 1 of 2 pitstops waar je (zolang de voorraad strekt!) gezonde snacks krijgt uitgereikt. Op elke pitstop zijn toiletten aanwezig. Op de pitstops is ook muziek.

Let op: de pitstops zijn vanwege de afgegeven vergunning verplicht op een bepaalde tijd te sluiten.

De informatie over de wandelroutes, pitstops en activiteiten op de pitstops volgt zo snel mogelijk.

Routes 2017

Er zijn dit jaar 4 routes te lopen: de 5 km, de 10 km, de 15 en de 25 km! Zo komen we tegemoet aan alle wensen: families met jonge kinderen of ongeoefende wandelaars kunnen de 5 of 10 km lopen, de gevorderde of zeer gevorderde wandelaars onder ons kunnen zich uitleven op de 15 en 25 km. Langs de hele route zijn verkeerbegeleiders en -regelaars aanwezig om aanwijzingen te geven en de wandeling veilig te laten verlopen. Er zijn, afhankelijk van de te lopen afstand, 1 of meerdere pitstops waar je gezonde snacks krijgt uitgereikt. Op elke pitstop zijn toiletten aanwezig. Op de pitstops is ook muziek!

Hier vind je pdf's van alle routes. Deze kun je downloaden en uitprinten.
5km 10km 15km 25km