Bibian Mentel en burgemeester lossen startschot tijdens [Z]aan de Wandel

Bibian Mentel en burgemeester lossen startschot tijdens [Z]aan de Wandel

Gepubliceerd: 04 september 2018

Bibian Mentel en burgemeester lossen startschot tijdens [Z]aan de WandelKOOG AAN DE ZAAN - [Z]aan de Wandel vindt zaterdag 9 september plaats bij Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan, waar ook de start- en finishlocatie is. Van daaruit zijn er routes over 5, 10, 15 en 25 kilometer uitgezet. Deze editie voert de wandelroute, afhankelijk van de gekozen afstand, langs Westerkoog, Westerwatering, natuurgebied De Reef en door het Guisveld.

Op de pitstops van de wandelroutes kunnen deelnemers genieten van muziek van After Noon en het koor Ontroerend Goed. Clown Coco Chrystal verzorgt het optreden op de 5 kilometer wandeltocht. De opbrengst van de achtste editie van [Z]aan de Wandel komt ten goede aan borstkankeronderzoek door het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam en het inloophuis Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek | Anna's huis aan de Zorgboulevard in Zaandam. Stichting [Z]aan de Wandel wil daarmee een structurele bijdrage leveren aan het welzijn van mensen met kanker in de Zaanstreek. De realisatie van Anna's huis is daarvan een tastbaar resultaat voor de deelnemers aan [Z]aan de Wandel, die zich tijdens de voorgaande edities hebben ingezet.

De eerste wandelaars vertrekken 's ochtends om 9.30 uur voor hun tocht over 25 kilometer. Jeffrey Noom en Tony de Jong van de Vrienden van [Z]aan de Wandel geven het startschot. Zij zijn de organisatoren van [Z]aan Tafel, het benefietdiner voor [Z]aan de Wandel. Met de afgelopen editie haalden zij 20.000 euro op.

Jan Hamming, burgemeester van Zaanstad, geeft om 10.30 uur het startschot voor de 15 kilometer. Bibian Mentel doet dat om 11.30 uur voor de 10 kilometer wandeltocht. De positief ingestelde, succesvol paralympisch snowboardcrossster heeft zelf al negen keer kanker overwonnen. Ook heeft zij haar eigen Mentelity Foundation opgericht, een stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen. Tenslotte geeft Thijmen den Breejen, 10 jaar oud, om 12.30 uur het sein voor de 5 kilometer.

Na de sportieve inspanning volgt muziek van de band Dr. Groove op de start-finishlocatie. Er zijn ook hapjes en drankjes. Tijdens de feestelijk afsluiting wordt bekendgemaakt hoeveel alle [Z]aan de Wandelaars bij elkaar gelopen hebben. Meer informatie en inschrijven via www.zaandewandel.nl en Facebook.


Terug naar overzicht
Blijf op de hoogte

Laatste nieuws

De inschrijvingen zijn geopend
De inschrijvingen zijn geopend
01 april 2024

INSCHRIJVINGEN GEOPEND | Yes, het is zover! Je kunt je nu inschrijven voor de 5, 10 en 15 kilometer van de 12e editie van [Z]aan de Wandel op zondag 29 septe...

Lees meer
Bekijk de foto’s van de 11e editie (2023)
Bekijk de foto’s van de 11e editie (2023)
29 september 2023

We kunnen weer terugkijken op een geweldige editie met een recordbedrag van maar liefst 230.000 euro! Bekijk hier alle foto’s van de 11e editie: https:...

Lees meer
Praktische informatie deelnemers 2023
Praktische informatie deelnemers 2023
19 september 2023

Via deze link vind je de laatste praktische informatie voor alle deelnemers van de 2023 editie: nieuwsbrief deelnemers 2023

Lees meer