Waar we het voor doen

Antoni van Leeuwenhoek

Stichting [Z]aan de Wandel ondersteunt vanaf de eerste editie in 2011 onderzoeksprojecten naar borstkanker door het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam (AVL).

Impressie [Z]aan de Wandel 2022

In de afgelopen tien edities van [Z]aan de Wandel is maar liefst een geweldig bedrag van € 536.000 bij elkaar gewandeld voor onderzoek naar (borst)kanker. 50% van deze opbrengst wordt ieder jaar in de vorm van een cheque uitgereikt aan het onderzoeksteam van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Hoe wij helpen

De giften van [Z]aan de Wandel worden door het AVL, volgens Sabine Linn, leidster van het AVL-onderzoeksteam, besteed aan verschillende borstkankeronderzoeken in het AVL.

Mede dankzij de donatie van [Z]aan de Wandel heeft AVL kunnen onderzoeken of veel afweercellen rond de tumor bij jonge vrouwen een voorspeller kan zijn voor een gunstigere prognose, zodat chemotherapie achterwege zou kunnen blijven. En een operatie, met of zonder bestraling, voldoende zou zijn.

Baanbrekend onderzoek

“Uit ons onderzoek kwam naar voren dat patiënten met méér afweercellen rond de tumor een betere kans op overleving hadden.”

Ook bleek uit het onderzoek dat bij de groep patiënten met héél véél afweercellen rond de tumor, de overleving zeer goed was.

Geen chemotherapie meer in het behandeltraject betekent een betere kwaliteit van leven. Dit baanbrekende onderzoek kon dus mede worden gedaan dankzij alle deelnemers die meeliepen met [Z]aan de Wandel.

Doe je mee?

Helaas blijft er nog steeds geld nodig om die rotziekte de wereld uit te krijgen. Een vervolgonderzoek in de vorm van klinische studie is hard nodig. Daarom: loop je ook mee dit jaar?

Ik wil mee lopen

Voor meer informatie over preventie van, behandeling en onderzoek naar borstkanker door het AVL verwijzen wij graag naar de website: www.avl.nl

[Z]aan de Wandel doneert cheque voor borstkankeronderzoek

Dick Dekker en Prof. Dr. Sabine Linn (AVL)

We zijn ontzettend dankbaar voor de enorme inzet en betrokkenheid van alle [Z]aan de Wandelaars! Meer onderzoek naar het gedrag van de tumor helpt ons bij het bepalen van de meest optimale behandeling voor de borstkankerpatiënt. De bijdrage van [Z]aan de Wandel helpt ons dit onderzoek mogelijk maken.”