Over [Z]aan de Wandel

#STERKMETELKAAR

In Nederland wordt ieder jaar ca. 110.000 kanker vastgesteld. Voor de desbetreffende vrouwen én mannen is dat een enorme dreun die het leven van hen en hun omgeving volkomen op zijn kop zet. Er is dan maar één ding dat telt: beter worden! Voor hun genezing is onderzoek naar kanker essentieel. Stichting [Z]aan de Wandel organiseert sinds 2011 jaarlijks een wandeltocht door Zaanstad en omstreken om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.


We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die te maken heeft (gehad) met kanker. Stichting [Z]aan de Wandel zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek, preventie en behandeling van kanker. Sinds 2011 organiseert Stichting [Z]aan de Wandel een wandeltocht door Zaanstad en omstreken. De insteek is een laagdrempelig event voor jong en oud, geoefende wandelaars en beginners.

Dick Dekker

De initiatiefnemer

Initiatiefnemer van [Z]aan de Wandel is Dick Dekker, mede-eigenaar van ProMobility te Wormerveer. In 1994 verloor Dick zijn moeder op 53-jarige leeftijd nadat zij voor de tweede keer werd getroffen door de ziekte borstkanker. “Deze ziekte trok een enorme wissel op het leven van deze vrouw en haar directe omgeving. Het is daarom heel belangrijk dat er geld beschikbaar is én blijft voor de strijd tegen deze ingrijpende ziekte. Vanwege mijn achtergrond wil ik graag een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Daarom ben ik in 2011 gestart met [Z]aan de Wandel, een gezellige wandeltocht door de mooie Zaanstreek, om geld in te zamelen voor onderzoek, preventie en behandeling.”

Behaalde resultaten tot nu toe

Tijdens de voorgaande edities is er al meer dan een half miljoen euro bij elkaar gewandeld voor de goede doelen van [Z]aan de Wandel: onderzoek naar borstkanker door het Antoni van Leeuwenhoek en diverse projecten van het Zaans Medisch Centrum/Esperanz. Mede dankzij een bijdrage van [Z]aan de Wandel is het inloophuis Centrum voor Leven met Kanker Zaanstreek | Anna’s huis gerealiseerd. Anna’s huis vangt patiënten met kanker en hun naasten op om hen zoveel mogelijk te ondersteunen op het gebied van psychosociale zorg, lichamelijk herstel en hulp bij werkhervatting.

De organisatie van [Z]aan de Wandel is niet mogelijk zonder de hulp van onze zeer gewaardeerde partners. We zijn enorm dankbaar voor de hulp van:

Al onze enthousiaste vrijwilligers
De Rotary clubs van de Zaanstreek
Vrijwillige Brandweer Zaandijk
Carebo
Gemeente Zaanstad
Praktijkschool de Faam
Topsportcentrum De Koog
About:blank
Vanderlaangroep

En al die andere bedrijven die ons door de jaren hebben geholpen met allerlei goederen en diensten, groot en klein!